EFFECT SLIMME METER EN BATTERIJ

Als u een terugdraaiende meter heeft, is er geen aparte meting van wat u op het net injecteert en wat u van het net afneemt. Het is voor deze groep van zonnepaneleneigenaars dat er een prosumententarief  is vastgesteld dat bepaald wordt door het vermogen van de omvormer(s).

Om het prosumententarief te vermijden kan u ervoor kiezen om een slimme meter (= bidirectionele meter) te laten plaatsen door uw netbeheerder. Wil je een bidirectionele meter laten plaatsen? Neem dan contact op met je netbeheerder. Op de website van de VREG (Vlaanderen) vind je alvast bij welke netbeheerder je bent aangesloten.

Dit is voornamelijk van toepassing in combinatie met een batterijoplossing. De batterijen zullen lokaal voor energieopslag zorgen tijdens momenten van overproductie, zodanig dat u geen of minder energie terug het net zal opsturen. De combinatie van een PV installatie en batterij zorgt ervoor dat u 75% van uw energie zelf produceert ! Vermits uw energie geproduceerd word op uw dak en niet door een electiciteitsleverancier waarvan u de oorsprong niet kent.

KIES VOOR EEN BETER RENDEMENT EN VRAAG UW OFFERTE AAN

Betaalbare en hoogwaardige zonnepanelen met 10 jaar garantie!